Home Programma

Programma

 

 Reizen - lezingen - cursussen

 

 

 

Reis naar Weimar en Eisenach: 6-12 september 2021

Het stadje Weimar geldt als symbool van de Duitse ‘Geist’: onbeduidend in politiek en economisch opzicht, maar met haar vele beroemde ‘Dichter und Denker’ van grote invloed op Duitslands intellectuele geschiedenis en cultuur. Daarbij heeft Weimar een idyllische charme en ademt het nog altijd de sfeer van de voormalige residentie van de hertogen van Sachsen-Weimar-Eisenach.

We bezoeken de belangrijkste en mooiste bezienswaardigheden, vooral van de ‘Weimarer Klassik’ rond 1800 (de tijd van Goethe en Schiller), maar ook van ‘die Moderne’ (Friedrich Nietzsche) en van Bauhaus, waarover in 2019 een magnifiek nieuw museum is geopend. Tenslotte is er voor belangstellenden een excursie buiten Weimar, naar het herinneringsoord van concentratiekamp Buchenwald, met een deskundige rondleiding.

Voorafgaand aan Weimar bezoeken we Eisenach, met de beroemde Wartburg (Elisabeth von Thüringen, de middeleeuwse ‘Sänger-Krieg’, Martin Luther), het geboortehuis van Johann Sebastian Bach (waar we een mini-concert bijwonen en de rondleiding 'Bach en Luther' krijgen) en het Luther-Haus.

 

 Weimar: o.a. Goethe-Haus ~ Schloss Belvedere Anna-Amalia-Bibliothek ~ Bauhaus Museum Nietzsche-Archiv ~ Liszt-Haus

Eisenach: Wartburg ~ Bach-Haus ~ Luther-Haus

Verblijf incl. ontbijt én diner in uitstekende viersterren-hotels ~ alle entrees en vervoer ter plaatse ~ reis per luxe touringcar ~ deskundige reisleiding  Michiel Hagdorn. Niet inbegrepen: lunches, consumpties, overige persoonlijke kosten, evt. annuleringsverzekering. 

Reissom wordt nog vastgesteld

Hotel Glockenhof Eisenach**** ~ Leonardo Hotel Weimar****

opstapplaatsen Groningen-Zwolle-Amersfoort-Arnhem

Inschrijving:           per e-mail:  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

 


 

 

HOVO-CURSUSSEN

 

Winter/voorjaar 2021

 

Thomas Mann, Doktor Faustus (januari-april, HOVO Amsterdam en HOVO Noord-Nederland (meer informatie: zie de betreffende websites)

 

Alle verdere cursussen en lezingen zijn, door corona-omstandigheden, voorlopig afgelast.